Kotihyvän uutuus keksimme ovat nyt saatavilla!

Kotimaisissa 800g-1kg kekseissä viisi makua:

  • Kierre -Wanhan ajan voipikkuleipä
  • Hawaii -Kookos-suklaa pikkuleipä
  • Talonpoikaisleipä -Mantelinen pikkuleipä
  • Mustikka -Mustikkatäytteinen pikkuleipä
  • Pipari -Ohut ja mausteinen

 

NYT UUTUUTENA OHUEMPI JA MAUSTEISEMPI PIPARI 1KG JA MUSTIKKA 1KG

Meiltä löytyy myös väreiltään kuin maultaan herkulliset KotiHyvän sokerimassat leivontaan. Vain mielikuvitus on rajana, sillä nämä sokerimassat ovat erinomaisia koristeiden tekemiseen.

Kysy lisää myyjiltämme!

Sokerimassan käyttö:

Pehmitä sokerimassaa käsissäsi. Levitä   alustalle tomusokeria saadaksesi  tarttumattoman pinnan. Kaulitse  sokerimassaa niin, että se on noin 3 mm  paksuudeltaan ja tarpeeksi iso,  riittääkseen reilusti kakun reunojen yli, näin vältät reunojen ryppyyntymisen.  ”Silitä” massaa kakun päälle aloittaen  päältä ja edeten reunoille. Silottele  massaa, ettei poimuja jää, voit myös  kevyesti vetää massaa  alareunasta. Sokerimassa vaatii aina  kosteuseristeen kakun päälle. Eli kakun  päälle levitetään runsas kerros joko  sokerikreemiä tai vaahdotettua  vispikermaa. 26cm halkaisijaltaan oleva  kakku vaatii noin 600g sokerimassaa,  tästä määrästä jää aina yli, mutta  ylijäänyttä massaa voi käyttää toki  koristeiden valmistukseen.  Pienemmälläkin määrällä pärjää, kunhan  on joitakin kakkuja ehtinyt jo kuorruttaa ja  tekniikka on hallussa.

Sokerimassan värjäys:

Sokerimassaa voidaan värjätä elintarvikeväreillä. Parhaiten värjäämiseen  sopii ns. pastavärit eli geelimäiset värit.  Nestemäiset pitää sekoittaa ensin  pieneen määrään tomusokeria ja vasta  sitten massaan, muuten notkistaa  sokerimassaa liikaa.

Sininen + keltainen = vihreä
Sininen + punainen = violetti

Aloita pienellä määrällä väriä ja lisää sitä  hiljalleen. Väri sekoitetaan massaan  vaivaamalla kunnes väri on tasaisesti  sekoittunut. Kädet värjääntyvät, mutta  väri lähtee kyllä pesussa. Kumihanskoja  voi toki käyttää.

Siniseen sokerimassaan voi lisätä  punaista väriä saadakseen violettia –aina  ei siis tarvitse valkoista värjätä usealla  värillä.

Erivärisiä sokerimassojakin voi suoraan  sekoittaa keskenään saadaksesi  erisävyisiä massoja. esim. Pinkkiä  sokerimassaa voi vaalentaa valkoisella  sokerimassalla vaaleanpunaiseksi jne.